Det skal ikke være lett.
I mange år sto RAVILANDs servere godt skjult i ingenmannsland. Rettere sagt verdens fjerneste sted – i Norge, På Bouvetøya.

Du veit, den øya som Norge eier, den landejorda som er lengst vekk fra folk på planeten:. Sjekk bildet.

I 2006 måtte vi fjerne oss fra Bouvetøya. Norsk Polarinstitutts satelittlinje til øya ble overbelastet. Forskerne som var stasjonert der, gjerne 4-5 måneder begynte å klage på at det lugga på linja. Klagene begynte å komme i slutten da YouTube begynte å bli populært etter at Google kjøpte videonettstedet. Konkret gikk det på at forskerne kjedet vettet av seg etter noen uker alene på den «bedritne stasjonen» (deres ord fra rapportene).

Problemet var verst da forskerne forsøkte å se denne videoen fra 2005. Nedlastinga stoppet helt opp før videoen kom til poenget.

De smarte folka på stasjonen fant fort ut at det var RAVILANDS servere – de tok cirka halve den venstre bua (bildet) – som lagde treghet på linja. De starta derfor en kampanje via Polarinstituttet for å fjerne RAVILAND fra Bouvet-øya. Marius Bratrein hos Norsk Polarinstitutt, som har tatt bildet av bua, var ikke på stasjonen i 2006 (tror vi).

Uansett: I slutten av 2006 ble vi kasta ut og måte leite etter ny, sikker serverplass. Ravi satte derfor i gang et vanvittig apparat for å frakte de åtte webserverne hjem. De var blitt frakta ned av en gjeng gamliser fra Husvik som besøkte Sør-Georgia (den tidligere hvalfangststasjonen), men de var jo hjemme forlengst og ingen kunne frakte de dyrbare serverne hjem.

Heldigvis løste det seg. På den av de minst kjente turene til Jarle Andøy, etter det vi vet, kjenner ingen til turen i 2006 – fikk serverne skyss hjem. De ble lempet av kaia i Larvik. Faren til Ravi henta dem og kjørte dem i trygghet på Tolvsrød.

RAVILAND var derfor nede fra cirka desember 2006 til februar 2007.

Men i 2007 ble det fart i sakene igjen.

Vi fikk tilbud fra flere om å sette serverne trygt hos dem. Vi vurderte lenge å sette serverne i det suverene landet Sealand. Prince Michael var supergira på å ha RAVILAND som et fylke i landet sitt, men RAVI hadde betenkeligheter siden Sealand var alt for tett knyttet til Great Britain og han nekter å fly RyanAir. – Heller 3 måneder på båt i Antarktis enn én time på Ryan Air, sa Ravi da Prince Michael spurte. Det er likevel viktig å fortelle denne historien fordi Prince Michael skal være veldig fan av RAVI og RAVILAND. Nå kan det selvsagt være at Prince Michael bare ville ha en kjendis i landet sitt. Hvem vet?
Les mer om Sealand her.

Tilbake til 2007. Etter det mislykka forsøket i januar og februar 2007 på å sette serverne på (eller heter det “i”?) Sealand, fortsatte vi å lete.

Tidlig i 2006-2007 dukka det opp noe veldig spennende for RAVILAND. Vår venn Benny ble konge i sin egen republikk, Republic of Benny André Lund. Dermed så vi vårt snitt til å plassere serverne i Bennys lille kongerike! RAVILAND lå derfor en kort periode av 2007 i Bennys digitale republikk. Dessverre ble republikken for liten for RAVILAND. Bennys egne statsservere begynte å kreve mer og mer båndbredde. Det hjalp heller ikke at vi etterhvert oppdaget at RBAL var en virtuell republikk – vi fikk aldri klarhet i om serverne fysisk ble oppbevart noe sted … ???

Igjen ble RAVILAND tvunget til å flytte ut av en trygg mikronasjon.

Denne gangen vill vi være sikre. Bombesikre.

RAVI hadde hørt at det skulle bygges en frøbank på Svalbard. – Perfekt, tenkte han. – Dit flyr SAS. Dessuten blir RAVILAND sikret mot tåle et jordskjelv opp mot 10 på Richters skala.
RAVI gikk derfor i samtaler med den rødgrønne regjeringen om å sette serverne, som holder RAVILAND flytende, i gamle (dvs nyutsprengte) Gruve 3 på Svalbard.

Året er 2007. RAVI snakker med Landbruks- og matdepartementet og får lov til å være med under utvidelsen av Gruve 3. Han bidrar med konkrete råd om utformingen av RAVILANDs eget rom i gruva, han anbefaler luftesystemer – kjøling til prosessorene er unødvendig siden temperaturen er naturlig under 0 og tilgangen på is er mildt sagt overveldende rett utenfor døra. RAVI foreslår farger, interiør og rack-systemer. Interiøret er noe for seg selv. RAVI insisterer at veggene skal males i brunt, oransje og blått. Gulvet SKAL være treverk. Helst mørk teak. Dette faller ikke i god jord hos  Interiøret blir en pågående diskusjon som ikke løses før i tolvte time – rett før frøbanken er ferdig på slutten av 2007.

 

 

Her kjøres RAVILAND inn i Frøbanken i 2007. Jens åpner Frøbanken (video under). Foto: Landbruks- og matdepartementet. ( … fortsettelse under bildet og video)

Her kjøres RAVILAND inn i Frøbanken i 2007. Jens åpner Frøbanken (video under). Foto: Landbruks- og matdepartementet. ( … fortsettelse under bildet og video)

Da Jens Stoltenberg åpner Frøbanken i februar 2008, er han faktisk ikke klar over at RAVILAND holder til i Frøbanken. Dette forblir en godt bevart hemmelighet. Et fåtall personer er involvert i prosessen og Jens er holdt utenfor. Det eneste som kan avsløre at RAVILANDs servere holder til i Svalbard globale frøhvelv, er en 170 centimeter høy og 60 centimeter bred dør merket med «EORE». Den er alltid låst og ligger i et område av frøhvelvet som er dedikert til tekniske installasjoner. De fleste går forbi den uten å ense RAVILANDs tilstedeværelse.

RAVILAND ligger trygt og godt i Frøbanken sammen med millioner av frø fra hele verden. Sikret for miljøkatastrofer, sikret for krig, sikret for ettertiden.
Helt frem til høsten 2013 ligger RAVILAND stabilt i Frøbanken.

Det var en tilfeldighet som gjorde at en av ministerne i det nye regjeringen oppdaget at RAVILAND holdt til i gruva på Svalbard. En av de betrodde medarbeiderne som i 2007 hadde tilrettelagt for RAVILAND, var invitert til gallamiddagen for den nye regjeringen. Det var da, etter for mange glass rødvin, at opplsyningene ble lekket. Fremskrittspartiets minister (som også hadde drukket en smule over median), ble forbannet. Å si at opplysningen ikke falt ikke i god jord er en grov underdrivelse. Frps gruppe krever frem mot jul 2013 at statsministeren selv ordner opp i dette.  Erna Solberg ble under press sendt ut for å undersøke om det faktisk var tilfelle at RAVILAND holdt hus i Frøbanken. Heldigvis for RAVILAND hadde ikke statsministeren tid til å reise før i slutten av 2014. Denne episoden ble aldri uttalt offentlig, men den skapte svært dårlig samarbeidsklima innad i regjeringen og var nok den egentlig årsaken til de mange konfliktene i regjeringen i disse årene.

Solberg ankommer Svalbard, blir guidet gjennom Frøbanken og gjenkjenner straks døra med «EORE». For mange hadde døren bare vært enda en anonym dør med det mange oppfattet som et merkelig akronym. Solberg, som er selv RAVI-fan ser straks at dette er RAVILAND. Skuffelsen hennes er stor. Nå vet hun at nok en gang må hun gi FrP-ministerne enda mer for å kompensere for fadesen. Statsministerens kontor tar etterhvert kontakt med RAVIs selskap og spør etter administrende direktør. RAVI svarer ikke på telefon, men sender noen dager senere et svar:
«Jeg ser at dette har skapt problemer for regjeringssamarbeidet. Det har aldri vært min intensjon. Kan jeg bøte på skaden ved å spille på Høyres landsmøte og flytte serverne?». Statsministeren aksepterer tilbudet. RAVILAND må igjen flyttes og konsert må holdes.

Av ukjente årsaker tar prosessen lang tid. RAVI spiller ikke for Høyres landsmøte for i 2016, Solberg-regjeringen presser ikke RAVILAND hardt for å fjerne seg fra Svalbard før senere.

Men i desember 2016 er det definitivt. RAVILAND må, etter press fra regjeringen, finne seg et nytt hjem.
I årsskiftet 2016/2017 skjer det. RAVILAND flytter.

Denne gangen skal RAVILAND sikres for fysiske forandringer. Og sikres skikkelig. Allerede i desember 2016 starter vi arbeidet med å finne en bedre teknisk løsning for RAVILANDs servere. Vi ser på diverse skyløsninger, løse harddisk-løsninger, minnepinne-i-tilfeldige-bilbioteker-løsninger og mye mer. Hele tiden har vi for øye at de gamle PENTIUM-serverne med Western Digital-disker fra 1996 er modne for oppgradering.
Vi ender med en løsning utviklet av fysikerne ved University of Calgary. De kan teleportere atomer, ioner og fotoner over store avstander – uten at det tar tid. Dette er litt teknisk, men slik foregår det omtrent.

RAVILANDs virtuelle servere lastes opp til et nettverk av stadig delte atomer, ioner og fotoner. Innholdet på serverne flyttes – uten tid – konstant mellom de mange punktene. Fordi dette foregår på atomnivå og med overlyshastighet, er serverne våre aldri på et sted. De er konstant i en kvanteatomisk mellomfase. Denne meta-løsningen fant vi fornuftig. Aldri igjen vil RAVILAND bli tvunget til å flytte, aldri igjen vil fysiske datamaskiner være et tema. RAVILAND flyter rundt i en kvanteverden, alltid på vei, aldri konstant – mellom de 16 kontaktpunktene våre:
Krampenes, Ausvika, Vågsvåg, Gravberget og de åtte andre punktene (som av naturlige årsaker er hemmelige).

OPPDATERING! Ingen av dataene i Raviland gikk tapt under oversvømmelsen i Frøbanken!

/admin